2015. január 1., csütörtök

Meglepetések (félidõs értékelés sok zárójellel)

1. meglepetés: A párizsi reptéren, a biztonsági ellenõrzés után már sehol nem lehet bébiételt kapni. Ellenben ha valakinek sürgõsen Vuitton-táskára van szüksége, abból Dunát Szajnát lehetne rekeszteni.

2. meglepetés: A repülõn viszont profin (pont a megfelelõ hõmérsékletre és mindenhol egyformára) melegítik fel a(z otthonról hozott) bébikaját.

3. meglepetés: (ami nem is annyira meglepetés, mint inkább bosszúság) (bár tudtam, hogy pénzt feleslegesen elkölteni (polgár)mesterien lehet) Átépítették a lakásommal szemben fekvõ kis parkot, ahonnan egész nyáron tücsökciripelés és madárcsicsergés hallatszott be. Kivágtak, lebetonoztak, a szép nõi szobrot elviszik, helyette politikailag nem semleges, koszorúzható szobrot fognak emelni. A kis kert zárható ugyan, de a kerítés fél méteres. Köszi, Kocsis Máté!

4. meglepetés: (szoros összefüggésben az elõzõvel) Barátnõm apja mondta: - Tamkókám, tudod, hogy végre most elõször jól mennek a dolgok? Úgy tunik, az ország egyenesbe jött, helyreáll a rend, javul az életminõség, húsz éve nem élünk ilyen jól.

5. meglepetés: (szintén érdemes összevetni az elõzõvel, bár nyilván egy adott családon belül is létezhetnek eltérõ politikai vélemények) Ugyanez a barátnõm mesélte, hogy mennyire utál itt lenni (szintén külföldrõl látogattak haza), és hogy mennyire vágyik már vissza. Végigmentek a körúton és közben arra gondolt, hogy neki ez mennyire nem hiányzik.

6. meglepetés: Ha december 31-én délután franciául beszélõ fülorrgégészt nem is találtunk a városban, mint ahogy azt hipochonder férjem utasította gondolta, hosszas telefonálás után (RMC<János kórház< Uzsoki kórház<Péterfy kórház) sikerült beszélnem a Fül-Orr-Gégészeti Klinikán egy szimpi orvossal, aki megnyugtatta Z.-t, hogy nem fog arcüreggyulladásban elhalálozni és hogy a gyógyszer, amit szed, elég lesz.



Boni is szereti a (szépen csomagolt) meglepetéseket

9 megjegyzés:

  1. Hát, jobbulást Z.-nek! így, hogy nem is nagyon volt kedve utazni, gondolom, még inkább utálja, hogy beteg is lett :( remélem, azért jól telt az itthonlét eddigi része, és legalább Boni meg te nem vagytok betegek!

    VálaszTörlés
  2. Koszi :)) azert szerintem nem olyan veszes a nathaja. (Az arcureggyulladast o talalta ki) es igen, minden szuper idaig!

    VálaszTörlés
  3. Szia, ugy tudom a Janosban van egy francia ful orr gegesz... ;)

    BUEK, mi mar visszajottunk ;) (es SOKKAL gazabbul utaztunk :)))

    NS

    VálaszTörlés
  4. Koszi es nektek is buék!!

    (A janosbol elhajtottak... Akkor meg nem voltam eleg meggyozo)

    VálaszTörlés
  5. Hát én sajnos tudnék mesélni:) Kocsis Mátéról is.. Csomagolás. Idén megbeszéltük, hogy nem csomagolunk jövőre. Valószínűleg ajándék tasak lesz a megoldás.. sok felesleges szemét.. Boldog boldog újévet!! :) más: hogyan tudok feliratkozni a blogodra? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi, neked is buék! Hat Boni nagyon csalodott lett volna, ha nem csomagolunk.. :)

      Törlés
  6. hihi, elég sanszos, hogy az a szimpi orvos a bátyám volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mondod!! :) akkor koszond meg legyszi meg egyszer a nevunkben... (Biztos emlekszik egy izgatott nore, a fr-ul kozbe-kozbeszolo ferjre es a hatterben karattyolo kisbabara)

      Törlés