2014. október 14., kedd

Kakakaland

 (TMI - én szóltam)

Minden családnak megvannak a maga kakitörténetei - jövök rá lassan, minél többször és többeknek mesélem el a miénket (igen, idáig csúsztam le... na mindegy...). Sajnos (??) nem szerepeltem Boni kakakalandjában, épp szolfézsórán voltam. Utólag értesültem, hogy mi történt: Z. rakta volna le aludni, de gondolta, még lecsekkolja a pelust. (Én nem értem, hogy lehet valakinek ennyire rossz a szaglása) Azt állítja, még soha nem látott ennyi kakit egyszerre, mindenhová kenődve. A kis lábacskáin, a hátán, mindenhol volt, mikor vetkőztette, további rögök gurultak elő, jutott Z. kezére is, Boni kezére is, az asztalra, és egy idő után annyira minden tele volt, hogy Z-nek ki kellett kiabálnia a nappaliba a vendégeknek (vacsoraidőről beszélünk), hogy jöjjenek segíteni. Az ő kezükre és ruhájukra is jutott a trutyiból, de egységes erővel legyőzték a fekália-támadást. Újra le kellett Bonit fürdetni, átöltöztetni, de még másnap is találtam itt-ott foltokat, a törölközőt ki kellett dobni.

Egyébként mostanában rengeteget kakil naponta négyszer-ötször is. Elfogyott a rizspehely, így zabpehellyel készítem neki egy ideje a kompótjait. Egyre több zabpelyhet etettem meg vele (csináltam pl. szilvás-zabpelyhes joghurtot), gondolván, hogy ettől majd rendbe jön, mert megfogja a székletet. De most már kezd egyértelművé válni, hogy a zabpehely nála pont az ellenkező hatást váltja ki.

21 megjegyzés:

  1. Tamko, én a zabpelyhet azért keverem a gyümölcsökbe, hogy tudjon kakilni, a rost megmozgatja a pocakot, azóta napi 2x is kakil, mióta eszi. Tuti nem fog, inkább rendez és megmozgat. :)

    VálaszTörlés
  2. Én is úgy tudom, hogy a zabpehely az pont hogy kakáltat - még nálunk is bejön mindig, főleg szilvával (Hajajjj!), pedig régebben nálunk a szorulás komoly probléma volt...

    VálaszTörlés
  3. Hát ez az ahogy Est is mondja! A zabpelyhet pont hogy a szorulásosoknak adják! Bele tartozik a rostos táplálkozásba, felnőttnél is ha szorulásos hajlamú!!!

    VálaszTörlés
  4. Szilvát akkor kap a lányom, ha 1 napig nincs kaki, másnapra mindig meghozza. A gyümölcsök közül az alma és a banán fogja a székletet, a szilva pont nem.

    VálaszTörlés
  5. Hat koszonom :) szep kis piskota vagyok. En meg direkt azert kevertem a szilvahoz, h legalabb nem lesz igy a kompot hashajto... De azt meg nem sikerult kiokoskodnom, mi fogna meg. A repa , krumpli stb nem mukodik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogyan Merylla is mondja, alma és banán elég jó székletfogók, és a főtt rizs is, ha eszik már ilyesmit.

      Törlés
    2. Igen, eszik, koszi! De ugy latszik, nala ez sem mukodik, almat szinte minten nap kap.

      Törlés
    3. Ami még az én gyerkőcömnek nagyon megfogja a székletét, az a glutén miatt adott 7 gabonás Hipp tejpép: http://www.hipp.hu/hipp/termekek/tejpepek/ (a lap alján van, egymagában). Ha jól tudom, akkor nem Mo-on éltek, gondolom pont ilyen nem lesz :) Ebben csak gabonaliszt/örelmény van, vízzel, anyatejjel valami hasonlót tudsz belőle csinálni, mint egy tejbegríz.

      Törlés
    4. Köszi! Egyelőre nem fogad el cumisüvegből semmit, de dolgozunk az ügyön :) bár néha megfordul a fejemben, hogy most már minek?

      Törlés
  6. Szóval két olyan dolgot adsz neki ami jól megmozgatja a beleket, szilva és zabpehely DD, bocs de most röhögök egy kicsit ... A banán állítólag megfogja, de már félve mondom, hátha abban is van valami ami hajt :-)

    VálaszTörlés
  7. Akkor a férjem nincs egyedül a szaglás hiányával. Olyan sz.rszag van, mint állat, Ő akkor sem érzi:) Mondom is mindig, amikor itthon hagyom a gyerekekkel, hogy nézze meg vizuálisan is.

    VálaszTörlés
  8. Nekem az almára azt mondták hogy se nem fosat, se nem fog, hanem szabályoz. Hmm ?

    VálaszTörlés
  9. A fott rizs is fogos, hasmeneses dietaban szoktak ajanlani - egy probat meger...

    VálaszTörlés
  10. Nálunk is voltak olyan időszakok, amikor a szokásosnál gyakrabban kakiltak a gyerekek. Ha nem folyós az állaga, nincs hasmenése, akkor miért lenne gond (már azon kívül, hogy nem túl kellemes egész nap szarban túrni :))? Oké, direkt kakiltatós kaját ne adj neki, de szerintem megfogni se kell, ha nincs mit.

    VálaszTörlés
  11. A szilva hajt!!!!! :D milyen zabpehely? Fr nevre vagyok kivancsi

    VálaszTörlés
  12. TUDOM, h a szilva hajt és a rizs fog :) Évi, flocons de riz

    Vera, végülis... az zavar, h éjszaka is kakil, és az sztem kellemetlen neki. De az igaz, h nekem nehezebb ezt az egészet menedzselni, mint neki.

    VálaszTörlés
  13. A mi kakakalandjainkat majd geprol bemasolom. Ennel sulyosabbak :P

    VálaszTörlés