2014. július 22., kedd

Nyáron kötött kardigánról...

... blogolni milyen? Mert erre készülök. Szóval én mindig is nagyon szerettem a kötött holmikat, kisbabákon meg végképp. Magam is tudok kötni, még terhesen elkezdtem Boninak egy újszülött-kardigánt, de mivel előbb született, már egy hónapos volt, mire kész lettem vele. Azután nem volt időm érkezésem, hogy mást kössek, pedig nagyon bánom, hogy a mai madeinchina-világunkban (ahol még a hintőport is Ázsiában gyártják!) kizárólag kínai ruhái vannak a fiamnak. Mert a házi kötésű ruháknak nemcsak az alapanyaguk minőségi, de egyediek is.

Nemrég egy olvasóm - Fruska, aki foglalkozása révén házi kötő -, megkért, hogy csináljak neki pár rajzot a készülő weboldalához. Cserébe kedvesen felajánlotta, hogy köt egy kardigánt Boninak. Remélem, nem bánta meg ezt a csereberét, mert én pár vázlatért kaptam egy gyönyörűszép, szürkéskék, másfél éves fiúkardigánt, ami pár hónap múlva tökéletesen fog állni Bonin. A rajzokkal, majd a kardigánnal kapcsolatos e-mailváltásaink során egy pontos, humoros, lényegretörő és kreatív nőt ismertem meg, akivel öröm volt együtt dolgozni - még ha ez a munka a számomra nem volt se fárasztó, se megerőltető.

Száz szónak is egy a vége: rendeljetek tőle kötött gyerekruhákat, mert mindjárt itt az ősz! Fruska gyönyörűen köt és csodaszépek a pulóverek-sapkák-sálak-kardigánok (lányoknak és fiúknak), amiről az alábbi weboldalakon is meggyőződhettek. Ezen kívül kötőtanfolyamokat is indít Zuglóban kezdőknek.

A weboldal címe: http://2tu.hu/ (két tű) A honlap kitér a méretekre is és a használt fonalakra is, ami megkönnyíti a rendelést, illetve hasznos mosási és kezelési útmutatókat olvashatunk arra az esetre, ha már megvan a kötött áru. SŐT, a kötni tudókra (és akarókra) gondolva Fruska "Kösd magad!" csomagokat is összeállított, amelyek tartalmazzás a kötés- és szabásmintát, valamint az összes hozzávalót (fonal, gomb stb.)

Nézzétek, milyen szép lett Bonhomme kardigánja:



7 megjegyzés:

  1. Köszönöm ezt a kedves bejegyzést, az oldal és a munkáim beharangozását. Várok mindenkit szeretettel a kézi kötő webáruházamban és a FB-on (Calvus Bt - 2 tű webáruház) is.
    Fruska

    VálaszTörlés
  2. hát, ez az idő egyenesen kiköveteli, hogy kötött kardigánokról írj :D

    VálaszTörlés
  3. Lehet h ezzel a poszttal hoztam ránk a ménküt, mert még tegnap írtam meg!

    VálaszTörlés
  4. Ezt a mintat en is megkotottem a legkisebb unokaocsinek tavaly :)
    http://www.ravelry.com/projects/buvarka/gergo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, onnan van az ötlet (bár nem ettől a felhasználótól).. ahogy az oldalam bemutatkozásában is írom: az egy sima-egy fordított világában nehéz olyat kitalálni, amit nem kötött még meg senki.. innen-onnan ihletet merítünk, mintákat bogarászunk - végül kötünk valamit.. lehet, hogy ugyanolyat, lehet, hogy egy kicsit mást.. ez így van:)

      Törlés
  5. Kardigán ide vagy oda, Bonhomme nagyon nagyon cuki.
    Milyen jó hogy tudsz kötni, ez olyan igazi "békebeli" érzés. Gyerekkoromban én is tudtam de már 25 éve biztos nem volt kötőtű a kezemben...

    VálaszTörlés
  6. köszi :))
    nem lehet elfelejteni, olyan, mint a biciklizés! Plusz a YouTube nagy segítség...

    VálaszTörlés