2014. július 2., szerda

Egy francia család

Legjobb tudomása szerint Gilbert hét gyereket nemzett. Évente, félévente születtek a gyerekek sorban: hol a feleségétől, hol a szeretőjétől. A gyerekeknek kamaszkorukban jutott tudomásukra a másik alomból származó testvérek létezése. Akkor ismerték meg egymást, és azóta is tartják a kapcsolatot.

Yvonne-nak három fia volt. A középső 20 éves lehetett, amikor el kellett valahova utaznia. Az anyja kikísérte az állomásra, felrakta a vonatra, integetett... és soha nem látta viszont a fiát, pedig a nő közel negyven évet élt még utána. Senki nem tudta, mi lett Gérald-dal, míg egy napon valahogy előkeveredett: Marrakesh-ben él egy pasival. Szimpi, jófej, a FB-profilján meztelen férfiak virítanak.

Gilbert egyik fia még gyerek volt, amikor kiszámolta, hogy ha a szülei ekkor meg ekkor házasodtak össze, a legnagyobbik testvérének nem lehet Gilbert az apja! Kérdőre vonta az anyját. Válaszképpen egy akkora pofont kapott, hogy soha többet nem firtatta a dátumokat.

Yvonne legkisebb fiát Christian-nak keresztelte. Legalábbis ezt hitte a család egyik része 40 éven keresztül, egészen addig, amíg a marrakesh-i Gérald meg nem lett. Gérald egyik első kérdése a családhoz az volt: És hogy van Abdullah? Kiderült, hogy a kisebbik fiú neve, amit otthon, a barátai és munkatársai körében használ is, nem Christian. Yvonne nem akarta a gyerek valódi nevét (és származását?) mindenki orrára kötni, de mire ez a kis (?) hazugság kiderült volna, Yvonne ő már nem élt. Hogy Abdullah miért nem mondta el az igazat a saját utónevével kapcsolatban? Senki sem tudja, ő meg csak a vállát vonogatja...

Gilbert legkisebb lánya 3 évesen kiesett a hatodik emeletről. Fűre esett, egy karcolás nélkül megúszta.

Yvonne-nak (ez egy másik) egyetlen lánya született, Marion. Házassága jó volt, viszonya a lányával még jobb. Egyik napról a másikra azonban a lánya megszakított vele minden kapcsolatot, és noha évekig egy utcában laktak, Marion bement az erkélyről a lakásba, ha az anyja jött az utcán. Ennek már több mint 15 éve, azóta Marion-ék elköltöztek és a lány nem ad hírt magáról. Yvonne ma 85 éves és áprilistól novemberig minden nap fél órát úszik a tengerben hasonló korú barátnőivel.

Lilinek (Gilbert legnagyobb lánya) három fia született, három különböző apától, akik ma három különböző kontinensen élnek. A legnagyobb fiú (Yann) egy egyészakás kaland gyümölcse, kambodzsai apját nem is ismeri. Sőt, Lili azt is elfelejtette elmondani a fiának, hogy ereiben ázsiai vér folyik. Yann erre hat évesen döbbent rá, egy kambodzsai étteremben, miután a felszolgálók megkérdezték, hová valósi.

***

Mikor megkapargatjuk egy hétköznapi család életének felszínét, számos regényrevaló történetet és filmbe illő sorsot találunk. Mindig tátott szájjal hallgatom Z. családjának történetét. Ilyen sztorikat is csak az Élet nevű forgatókönyvíró találhat ki!

4 megjegyzés:

  1. hú, egy ilyet egyszer én is írok (csak nevek nélkül) - tényleg regénybe illő!

    VálaszTörlés
  2. Én is mindig ezt érzem, amikor a szüleim és nagyszüleim történeteit hallgatom! Ehhez képest a mi sztorink M.-mel bakfitty! 😃

    VálaszTörlés
  3. Martine: vagy álnevekkel! :)

    SEnsitive: a ti sztoritok még nem ért véget! De a nagymamád története pl. azért nem semmi!

    VálaszTörlés