2013. december 18., szerda

Ridegtartás

Nálunk mindenkinek megvannak a külön kis rigolyái. Én pl. nem szeretem, ha Z. felviszi Bonhomme-ot az emeletre (amit amúgy nem használunk), és megkértem, hogy ha cumisüveget melegít (amikor nem vagyok itthon), ne a babával a kezében tegye - még a végén ráborul a forró víz.

Z. viszont ferde szemmel néz a babahordozóra, szerinte abban nem tud jól lélegezni a gyerek, azon kívül, hogy még a lábait is elfekszi. Emellett pedig azt sem szereti, ha Bonhomme-mal az ölemben alszom délután.

Nemcsak Z., hanem az összes vendég és családtag is teljesen ki van akadva viszont azon, hogy sétáltatás után, ha nem ébredt még fel, én bizony kint hagyom a kertben, a friss levegőn Bonhomme-ot. A szomszéd egyszer szerintem fel fog jelenteni!


18 megjegyzés:

  1. Nem nézhetnék be egyszer abba a babakocsiba? Csak hogy lássam, jól be van takarva, de azért kap levegőt... én is kint hagytam volna a saját kertünkben (ha lett volna egyszerre kisbabánk és kertünk). Az emberek meg nagyon szeretnek egymásnak beszólogatni (kedvesebbek csak tanácsot osztogatni - én sem vagyok kivétel, bár igyekszem visszafogni magam), és a kisbabás anyukák nagyon jó alanynak tűnnek ehhez, mert.... nem tudnak olyan gyorsan elszaladni, mint pld. a sprinterek (azoknak nem is osztogatnak annyi tanácsot) :D

    VálaszTörlés
  2. Huh, en biztos nem mernem kint hagyni egy babat ugy, hogy nem latok ra legalabb az ablakbol! Az jol hangzik,hogy a friss levegon marad, de en felnek attol, hogy raszall/raugrik/feldonti valami..:)
    (B. Angliabol)

    VálaszTörlés
  3. Ne aggódj a kint hagyás miatt,én télen így altattam.Kitettem a levegőre jól felöltöztetve ő meg aludt.Van hogy jobban és nagyobbat alszik a friss levegőn.

    VálaszTörlés
  4. Van egy francia unokateso, bolcsodei gondozo (fiu!) es o hallotta a fosulin, hogy Magyarorszagon a bolcsis gyerekeket kint altatjak az udvaron. Rakerdezett nalam, hogy igaz-e. Igen, igaz, de nem mindenhol es -5 foknal nem hidegebben, valaszoltam. Nekik ez furcsa, nekunk nem.

    VálaszTörlés
  5. Már megijedtem a cím alapján, hogy tényleg "nevelni" akarjátok a picit :-)

    A hordozó - ha a babakocsi hordozóról vagy kengururól beszélünk - tényleg kényelmetlen nekik. A kint alvást az én fiam is imádja, rossz napokon, ha bent csak 20 perceket alszik, megy a babakocsiba, és megyünk intézni mindenfélét. Csak én mióta ilyen hideg van (úgy értem mínuszok), azóta nem hagyom kint (leveszem a mózest és behozom), de ő nyári gyerekként nagyon fázós.

    A cumisüvegből arra következtetek, hogy már nem szoptatsz (te mázlista ;-)) Nehéz volt abbahagyni? Vagy hogy történik pár hetesen a leépítés?

    VálaszTörlés
  6. jaj, nem rajzoltam ablakot :)) de persze pont úgy szoktam ülni, hogy a teraszajtón keresztül pont rálássak, és ötpercenként oda is megyek :) meg a légzésfigyelőt is beüzemelem ilyenkor.

    Franciakulcs, a mínusz 5 fokot nem tudtam! De itt nagyon ritkán van olyan hideg. A leghidegebb 1 fok volt, akkor mondjuk Z. egész este hozzám sem szólt, annyira mérges volt, hogy megfagyasztom a gyereket. :)) Meg is kérdeztük a dokit utána, h mi erről a véleménye, de nem volt felháborodva vagy ilyesmi.

    Gigi, az jó, ha tudod, h a gyereked fázós. Úgy érzem, ez az egyik legnehezebb az egészben: kitalálni, h fázik-e vagy melege van.Kint nem, mert akkor ráadom az összse rétag ruhát, de bent? sosem tudom, hogy öltöztessem.

    A szoptatást nem hagytam abba, sőt! Épp most gondolkodom azon, h a tervezett 4 hónap helyett 6 hónapot szoptassak, ha a reumám engedi (és nem kell durva gyógyszereket szednem). Majd írok a szoptatásról külön! Akkor kell megmelegíteni a cumisüveget, amikor el kell mennem valahová (legtöbbször vásárolni), és előre lefejem, hogy Z. oda tudja neki adni, üvegből.

    VálaszTörlés
  7. Én is szerettem kint hagyni, amikor a dédihez mentünk babakocsival ès mindig rácsodálkoztak, hogy miért van kint a gyerek. Betolták (dédi, anyós, nagybácsi, tesók...). De levetkôztetni nem lehetett rendesen. Így felébredt.

    VálaszTörlés
  8. ez az, h mindenképpen felébred, amíg lehántom róla azt a sok réteg ruhát!

    VálaszTörlés
  9. Én mindig kint hagytam, csak nálunk nem kert volt, hanem folyosó. Nálam a felébresztés tabu, örülök, ha alszanak, száz réteg ruhában meg nyilván nem tolom be a melegbe. Egyszer anyósom vitte sétálni, egy barátnője is vele tartott, hogy a nagymama eldicsekedhessen az unokával. A dicsekvés nem sikerült, mert a gyerek annyit aludt, hogy a barátnőnek már el kellett mennie, úgyhogy csak a bebugyolált csomagot láthatta :)

    VálaszTörlés
  10. Látod, Tamko, ezek vagyunk mi, magyarok :). A 19°C-os szobán simán kiakadunk, aztán ugyanolyan simán kitesszük dermeszteni a csecsemőinket a zordon időjárás vasfogai közé :))))))).

    VálaszTörlés
  11. Ezek a bebugyolált csomagok is annyira édesek!!

    Andi, nekem is eszembe jutott már ez a fura kettősség :))

    VálaszTörlés
  12. kérlek jelentesd majd egyszer terhességi-szoptatási-gyereknevelési képregényedet, a franciák biztos kajálnák (vagy az olaszok a képregény rajongók?)

    VálaszTörlés
  13. Az enyém nappal csak babakocsiban, kint volt hajlandó aludni függetlenül az időjárástól. Állandóan kint voltunk. Kert persze nem volt. Én se öltöztettem át ha aludt, a konyhában hagytam babakocsiban, felöltözve. Nekem azt mondta a gyerekorvos hogy a kezét és a nyakát nézzem ha nem tudom hogy hogy öltöztessem. Ha keze, nyaka meleg, nem fázik. Ha hideg a keze de a nyaka nem, akkor se fázik. Ha hideg a nyaka és a keze akkor fázik. Azt nem tudom mi van ha hideg a nyaka de a keze nem :-) Ezt mondta az orvos, ehhez tartottam magam, mert én sem tudtam mit csináljak.

    VálaszTörlés
  14. Nekem is ezt mondták. A nyaka OK, de a keze mindig rémesen jéghideg, az ember el sem tudja képzelni, h nem fázik!

    Molly, az olaszokat nem tudom, de a franciák (és a belgák) szeretik. Labdába sem rúghatnék!

    VálaszTörlés
  15. Szomorúan látom, hogy a ridegtartás az olvasókra is vonatkozik :( és minket kint is felejtettél a fagyban :D

    VálaszTörlés
  16. Tamko, emlékszel? Vic anyja, Françoise is képregényeket rajzolt?

    VálaszTörlés
  17. Engem és a tesóimat is mindig a kertben hagytak. Nagyon jókat aludtunk kint anyu azt mondta. Az összes nevelt gyerekem is a kertben aludt. Persze láttam őket rájuk is néztem óránként. Ott aludtak a legtöbbet. A védőnőnek se volt ellenvetése.

    VálaszTörlés