2013. szeptember 16., hétfő

Hisztipók

Te jó ég, lehet, hogy a terhesség elviselhetetlen nőszeméllyé változtatott, olyanná, aki ahelyett, hogy higgadtan megoldaná a problémáit, inkább hisztizik egy sort! 

Hétvégén még sírtam is tehetetlenségemben, és Z-re öntöttem ki dühömet, mert úgy tűnik, nem lesz kész a konyha időben, de még azt is elképzeltem rémálmaimban, hogy a születés utánra sem lesz meg (ami persze valószínűleg nem igaz, de valahogy elborult az agyam). Mindenesetre 7 (hét) fárasztó órát töltöttünk az IKEA-ban, és egész hétvégén csak annyit tudtunk intézni házügyben, hogy megvan a konyha terve. (Más ügyben sikeresebbek voltunk, erről majd írok). Ezután hazamentünk a házba, ahol hideg volt, mert szellőztetni kell, plusz nincs konyha ugye, ezért három napig konzerveken meg kínain éltünk, ráadásul a szoba, ahol alszunk, tele van már az én bedobozolt cuccaimmal (de nem tudom, mit sajnáltattam magam, Z. egy hónapja él ilyen körülmények között). A hisztim fő kiváltó oka igazából konkrétan az volt, hogy nem tudom, miféle eszmekapcsolás révén hirtelen rájöttem: ezen a hétvégén sem tudtunk semmit sem vásárolni a gyereknek, akinek 3 body-n és 3 pizsamán kívül nincs semmije.

Aztán ma meg a munkahelyemen idegesítettek fel, pedig eddig csak legyinteni szoktam az ott folyó bolhacirkuszra. Az történt, hogy G. kolléganőm megkérdezte, le tudok-e még fordítani pluszban 2 nyamvadt oldalt (igen, mindössze ennyi volt a tárgya a mai idegbajomnak, máskor nem szoktam szúnyogból elefántot csinálni), én pedig kiszámoltam, hogy nem. Azután meg az (elvileg tök jó fej) főnököm hívott fel Luxemburgból, próbálván rám tukmálni ugyanezt a két szerencsétlen oldalt. Ekkor eldurrant az agyam, mert úgy éreztem (kicsit jogosan is), hogy itt nem veszi senki figyelembe az én orvosi félmunkaidőmet, és mások szervezési hibáiból akarnak engem túlóráztatni. Úgyhogy határozottan, de remegő hangon, és indokokat fel nem sorolva, mintegy makacsul nemet mondtam neki is, de ez mégsem kellemes érzés, hiába volt rá alapos medikális és filozófiai okom. Amúgy pedig nem is mesélem jól a történetet, mert az egész úgy kezdődött, hogy reggel be sem akartam menni dolgozni, mert 5-től fél 7-ig tök kemény volt a hasam (aztán elmúlt), ilyenkor a hátfájástól aludni sem tudok, plusz a torkom is fájt a három napig nyitott ablaknál alvástól.

De azt hiszem, így estére ez a nagy lendülettel érkezett agybajom elmúlt. Azt is remélem, hogy egyszer és mindenkorra - a terhesség idejére legalábbis - fenékig ürítettem az idegbaj poharát. Z-vel megegyeztünk, hogy megveszem itt Brüsszelben mindazt, amire a kórházban szükségünk lesz nekem és a babának (ruhák, szoptatós melltartó, pelenka), és ha előbb szülnék, ő majd az első három nap alatt beszerzi gyorsan a többit (a legszükégesebbek: babakocsi, kiságy, pelenkázó, kád, cumisüveg?, cumisüveg-sterilizáló?).

A főnököm pedig visszahívott (igaz, hogy más doksi ügyében), és akkor már higgadtan fel tudtam sorolni az érveimet. Nem tudom, hogy megértett-e vagy csak leesett neki, hogy egy terhes nővel nem érdemes vitatkozni, azt meg egyáltalán nem tudom, hogy elhitte-e a reggeli keményhas-történetet (elvileg tudja, hogy nem szoktam hazudni, de akkor is micsoda egybeesés, nem?). Mindenesetre megértő és szimpi volt, nem is nyaggatott többet ezzel a másik doksival, és időben haza is tudtam menni. 

Most pedig babaruhákat fogok rendelni internetről.

(32+1)

10 megjegyzés:

  1. Épp javasolni akartam a netes vásárlást :). Amúgy nekünk az első gyereknél csak ruhák voltak a 37. hétig (addig dolgoztam). Aztán autóba pattantunk és bevásároltunk/elhoztunk az unokatesóméktól mindent, ami még kellett. Végül még arra is jutott idő, hogy rendeljünk egy vadiúj matracot a kiságyba, és kész is lett 40+2-nél. Ami nem volt baj, mert a betöltött 41. héten született a gyerek. Szóval csak nyugi.
    Ja, és én terhesség nélkül is hisztis vagyok :). Most épp arra fogom, hogy már 15 hónapja nem alszom, és hát kialvatlanul a saját idegeimre is káros hatással vagyok (a környezetemre nemkülönben), ezért a sok idegbajoskodás.

    VálaszTörlés
  2. Ha a 40. hétre születik, akkor még jók vagyunk mi is, meg a konyha is. De én biztonsági játékos vagyok, november 1-jére már MINDENNEL kész akartam lenni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amennyiben Z. partner a "rohanásban" akkor jó. Nálunk a férjem nem kifejezetten az a kapkodós típus, ő csak tervez, de azt évekig... ezért is van az pl. hogy 7 éve(!) könyörgök egy fogasért, hogy ne a nappali foteljében gyűjtsük ősztől tavaszig a kabátokat (már öten vagyunk, ugye), vagy a parkettát és a járólapot elválasztó kis fém "sávot" rakja már fel ugyanlégyszi, de eddig még nem sikerült neki. Tőle aztán egy komódfiókban is tárolhattuk volna a gyereket eleinte, aztán, ha azt kinövi, jöhetett volna a kiságy. Vagy rögtön egy normál nagy, nehogy addig kelljen a kiságyban aludnia, míg kilóg belőle a lába.

      Törlés
    2. Andi, fogasügyben Z. ugyanilyen. Hónapokig volt sötét a wc-ben, mert ki kellett cserélni egy izzót...

      Törlés
  3. A mi gyerekunk egy ruhaskosarban aludt, amig ki nem nötte (addig sikerult atfesteni a hasznaltan vett gyerekagyat is), a pelenkazoasztal elkeszult, mire a bebi elmult egy eves, (apja ragaszkodott hozza, hogy ö keszitse, nem veszunk holmi vacakot az ikeaban), ruhaja se sok volt, de minden latogato hozott egyet, ugyhogy hamar tele lett a komod. No fosika, a gyereknek nem igenye, hogy minden uj legyen, tökeletes legyen.
    Kecs

    VálaszTörlés
  4. A gyereknek nem, de a mamának igen! :)

    (meg lehet úszni az Életet IKEA nélkül?? :))

    VálaszTörlés
  5. Amikor én reklamáltam, hogy nincs a gyereknek még semmi megvéve, közölte a férjem, tejen kívül nincs másra szükség!

    VálaszTörlés
  6. Svedorszagban igen ;-)
    Kecs

    VálaszTörlés
  7. Szia,

    Mi a heten koltoztunk, nalunk haborus allapotok... Es internetem is csak a telefonrol van... :S Mondjuk en mar regota nem dolgozom, de nem is tudok kb semmit se csinalni, hat meg egy hosszabb utat az Ikeaba... Ugyhogy nem tudom, mi lesz... Egyebkent a franciak a sterilizatort foloslegesnek tartjak (legalabbis a parizsi korhazakban; az enyemben + a baratnokeben), azt mondjak, h a baba, aki hazamegy a korhazbol, annak nincs ra szuksege (kerdezz ra a Te korhazadban) - persze rogton el kell mosni a cumisuveget...

    Nevtelen sorstars (nekem a heten lesz a 3. nagy uh)

    VálaszTörlés
  8. Na jó, de neked legalább már van permetező készüléked! :) A sterilizálás soha nem árthat, mondjanak ezek ott akármit. Amúgy azt remélem, hogy sikerül majd rendesen szoptatnom, és akkor nem is lesz rá szükség, cumisüvegre is csak később, ezért írtam kérdőjellel.

    Sok sikert a háborús állapotok megszüntetéséhez! Van segítséged? És a szülés után lesz? Ikrekkel nem lehet könnyű, és el tudom képzelni, hogy az IKEA is bevállalhatatlan már, én egyébként azóta tök fáradt vagyok.

    Majd írd meg, mi volt az UH-n! Mennyi az esélye, hogy hüvelyi úton szülsz, mit mondanak?

    VálaszTörlés