2013. július 4., csütörtök

Babakelengye

A héten Mimi/Réka listájával (köszönöm!!) a kezemben elmentem, hogy beszerezzek pár ruhát a babának. Milyen édesek ezek a miniatűr cuccok! Teljesen elérzékenyültem, amikor arra gondoltam, hogy ezekbe a body-kba nemsokára egy kisbaba fog kerülni... 50 centis újszülöttre való ruhákat vettem, amit egy kicsit utána megbántam, mert valószínűleg ezek csak pár hétig lesznek jó rá. Mielőtt elmentem volna, a kezembe került egy brosúra, amit a kórházból hoztam el hétfőn. Meg is fogadtam a benne foglaltakat: újszülötteknek olyan body-kat és pizsamákat célszerű venni, ami elől záródik, hogy ne kelljen áthúzni a kis fejükön, mert azt nem szeretik. Logikus! Emiatt többször is vizualizálnom kellett, ahogy öltöztetek egy csecsemőt, aki szeret vagy sem bizonyos dolgokat, és mondanom sem kell, olvadoztam a gyönyörűségtől...
 
A jegyzőkönyv kedvéért meg leírom, hogy ma, életemben először valaki megkérdezte, hogy terhes vagyok-e! Na jó, a kozmetikusom volt az, és állítása szerint nem gondolt semmire, amíg állva látott, de ahogy lefeküdtem vízszintes pozícióba, nyilvánvalóvá vált. Úgyhogy lesz ebből pocak! A volt főnököm, aki egy minden lében kanál (szimpi) nő (az a típus, aki mindenről mindent első kézből szeret tudni), folyamatosan a hasamat nézte a héten. Szerintem már ő is kitalálta, csak nem akar rákérdezni, mert simán lehet még azt hinni, hogy kicsit meghíztam. (És amúgy tényleg kicsit meghíztam, már másfél kilóval több vagyok, mint az elején)
 
(21+4 hetes)

 
 
Body banánnal (a miheztartás végett)

21 megjegyzés:

  1. Nagyon cuki ruha :) és ez a banán mellette! :D nekem van egy olyan képem Á.-ról még a kórházból, hogy egy bokazoknimat tettem mellé "miheztartás végett" - nem túl lírai, de nem volt nálam semmi fennköltebb holmi.

    (nagyon nehéz nem megállni, hogy szóljak, hogy az 50-es ruhák elég nagy valószínűséggel már a születésekor kicsik lesznek rá, szerintem szerezz be 56-osakat is :) - szörnyű, hogy mennyire utáltam mindig, ha kisbabaügyben valaki kéretlenül odajött okoskodni, erre most nem bírom megállni... és az sem mentség, hogy a legjobb szándék vezet... jaj, mi lett belőlem :( )

    VálaszTörlés
  2. Ez bizti nagyon kicsi ruha vagy nagyon nagy banán :)

    VálaszTörlés
  3. Pont kérdezni akartam, hogy mi a helyzet a pocakfronton, látszol-e már :) nagyon cuki a ruha, tök jó lehet már ezzel foglalkozni :)

    VálaszTörlés
  4. Jaj, de cuki :) én is pont azt akartam írni, hogy vegyél 56-os szettet is, a miénk 53 cm-vel született, szóval sose lehet tudni.

    VálaszTörlés
  5. Jaaaj, na most már minegy! :( Két body-t és két pizsit vettem 50-es méretben, és egyet 54-esben. De inkább ne legyenek jók rá, mindhogy picinek szülessen! (=pozitív gondolkodás, ugye? :) Mostantól csak 56-osokat veszek.

    Martine, ez tök ismerős! Én is megfogadtam hogy soha nem fogok terhestanácsokat adni senkinek, erre a múltkor hallom saját magamat, amint ezt mondom a decemberre babát váró kolléganőmnek: - Meglátod, ha majd érezni fogod, h mozog, teljesen más lesz!

    Ááááááá! :))

    VálaszTörlés
  6. Ez nem szamit tanacsnak:) nyugi.
    Amugy en olyan babakelengye listat lattam valahol, ahol azt is odairtak, hogy mibol hany darabot erdemes venni(tehat ott volt mogotte a tapsztalat, hogy egy nap hanyszor kell atoltoztetni kulonbozo emesztesi balesetek miatt :)). En, hogy most voltam a Primarkban es lattam a cuccokat es az arakat tuti ott fogok bevasarolni, de frankon fel evre elore, ne kelljen ezzel szorakoznom majd :) Bezzeg en mindig, akarhova megyek bekukkantok a bebi osztalyre is, lehet hogy azert,mert amugy is bemegyek a tini cuccokhoz, hatha megtetszik valami :DDD

    VálaszTörlés
  7. Nagyon aranyosat vettél, és tényleg igaz, hogy sokkal jobbak ezek az elöl záródó bodyk, mint amiket a buksin kell áthúzni, sajnos itthon én ritkán látok ilyeneket. Nekem Bálint 53 centivel született, és az első 1-2 héten simán jók voltak az 50-es ruhácskák is, az 56-osokban elveszett, úgyhogy szerintem jól tetted, én is veszek bár iciri-picirit is, aztán jöhetnek az 56-62-68-asok is, mert 2 hónap alatt simán leváltanak majd a babák 3 méretet. Szép gömbölyödést! :)

    VálaszTörlés
  8. Ez a lista is számszerűen felsorolta a tételeket, de a gond az ilyen hónapokkal előre vásárlással az az (most jöttem rá, persze), hogy más a kollekció, ugye :)) Pl most tele voltak a boltok rövid ujju bodykkal, de novemberben már hosszú ujjúak kellenek, plusz nem árt, ha melegebb anyagból készülnek a pizsamák. Meleg sapkát nem találtam sehol (igaz, nyáriakat sem).

    Lurci, köszi! :))

    VálaszTörlés
  9. Ó, mérnem osztod meg a listát na...? Van olyan terhes, aki örül az ilyen tanácsoknak, mert nélkülük csak céltalanul bóklászok a babacuccok között, és akkora cipikét veszek, ami állítólag fél évesnek is nagy lesz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Esti, én ezt a listát használtam, bár nem ruha, hanem általános bevásárlólista, de hasznos volt. Meg a dokimami amúgy is egy hasznos blog, sokat tanultam onnan :)
      http://www.dokimami.hu/2009/11/20/bevasarlo-lista-az-ujszulottnek-55-tetel/

      Törlés
    2. Júj, köszi-köszi! Én annyira de annyira fogalmatlan vagyok, hogy ha nem örökölnénk ezer mindent, szerintem szegény gyerek arra érkezne haza, mint én '77-ben... :) Így csak ruha kell meg pár apróság, mentem a listát és nézegetem az oldalt (azt sem ismertem).

      Törlés
  10. Tamko, korhazi listat kaptal mar? A mienken rajta volt, hogy vigyunk babaparfumot. Az eszem megallt. En nem vittem, de meseltek, hogy a franciak koreben bizony divat, megmossak az ujszulottet szintelen, szagtalan baba folyekony szappannal, aztan beillatozzak oket. Annak idejen Maja is kapott ajandekban, nem ertettem. Raadasul az kifejezetten budos volt. :D

    VálaszTörlés
  11. Esti, itt a lista novemberi ujszulottekhez:

    Hosszúujjú body (10 db)
    Rugdalózó (vastagabb és vékonyabb)(5-5 db)
    Pulcsi vagy kardigán (nem kapucnis)
    Hálózsák
    Overall
    Sapka (vastag és vékony egyaránt)
    Zokni

    Franciakulcs, az én korhazamban meg pelenkat és homérot kell majd vinni :)) A konyvemben meg azt ajanljak, vigyenek a nok szines kisparnat, hogy udébbnek tunjenek az elso fotokon... :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rövidujjú nem is kell semmi... good to know. Simán vettem volna, az én logikám szerint az a fajta aláöltözet, amit én hordok, babának is kell. Hát ezek szerint nem... :)

      Törlés
  12. emlékszem, mit összebénáztunk a gyerekcuccokkal Amerikában, a gyerekorvosunk csak nézett, hogy mi nem tudjuk mi az, hogy onesie meg pacifier meg swaddling?!:D

    VálaszTörlés
  13. :)) En is tanultam par uj francia szot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem teljesen elképesztő szavakkal turbózódott az angol szókincsem - tápszer fajták, kaki fajták, oltásfajták, köpésfajták, stbstb -, mondjuk mi a gyerekcuccokat a mai napig az angol nevükön nevezzük, én a pelenkán meg a cumin kívül nem is tudom a dolgok magyar nevét; még a popsitörlőt is wipe-nak hívjuk:)
      gondoltam is rá, hogy szervezek majd kifejezetten angol nyelvterületre vágyakozó kismamáknak tanfolyamot...

      Törlés
  14. Molly, sztem ez jo otlet!! En is felfedeztem egy piaci rést a héten: csini nyari terhesnadragokat kellene gyartani, mert ez egyszeruen nem létezik (lenvaszonbol, gatyapoc és mindenféle zipzarok, strasszok nélkul, egyszeru gumis derékkal...) Ja, meg amit irtal: felirat nélkuli gyerekruhak. Fel vagyok haborodva, hogy a gyerekem szajaba olyan mondatokat adnak h "szeretem a mamam/papam" (body-n). Ezt majd dontse el o, nem??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mondjuk még az I love mommy nekem belefér egy pár hónaposra írva, de attól nagyon ideges vagyok, ha egy hatvan évesen nagy betűkkel vírít, hogy beach life. jó, már a három évesek cuccait se nagyon akarom feliratosnak, de valami aranyosság még oké. mondjuk én nagyon finnyás vagyok ilyenekben, szeretem a nagyon egyszerű, egyszínű dolgokat.
      strasszos nadrág, jaj:)

      Törlés
    2. Múlik az idő és semmi új bejegyzés? :D

      Én sem vettem nekik szinte soha feliratos cuccot (még képeset sem - mintásat persze igen) - illetve mostanra van egy-két feliratos pólójuk, de azt többnyire maguk nyerték különféle versenyeken. De nagyon nehéz feliratmenteset találni. engem még a csontvázminta/koponya csontokkal minta akaszt ki. Szerencsére (egyelőre?) nem vágynak ilyesmire, de gondolom, idő kérdése, hogy mikor mondják rá bármire, hogy ronda, csak azért, mert szerintem szép :D

      Törlés
  15. Én is mindenből a nagyobbat vettem, mert nagynak ígérték a gyereket, aztán meg kicsi lett, alig találtam meg a ruhákban, de az nem baj ha nagy a ruha, csak mókás volt. Hamar belenő.

    VálaszTörlés