Érdekes, hogy ezektől a kis változtatásoktól mennyire más (=RONDÁBB) lett. Az íze is más, nem rossz, a textúrája is más: nagyon morzsálódik. Maradtam volna a tavalyi arányoknál és módszernél! Azt hiszem, benevezhetek a Legelcseszettebb Bejgli pályázatra. Már a kelesztésnél kirepedt a teteje, a sütőbe eleve kis edénykékkel megtámogatva raktam be, nehogy szétfolyjon. Még nem akartam megkezdeni, de az egyik egyszeűen széttört a kezemben, amikor be akartam csomagolni. Így azt fölvágtam.
Ez a bejgliműfaj számomra továbbra is rejtély. Karãcsonyi csoda, hogy ha ez valakinek sikerül.
Én most nem érzek ízeket és illatokat, de úgy megenném. Az utolsó képen, ahol látszik a töltelék, ó, de befalnám az egészet!! :)
VálaszTörlésSzerintem is étvágygerjesztő (de porokat szedek, szóval úgysem ehetnék belőle). Én kalácsszerű bejglire vágyom, de sosem úgy sikerül. Finom lesz, csak nem olyan, ahogy én szeretném. Ja, és sosem ugyanolyan (monduk ez lehet azért, mert sosem tudom, milyen recept szerint sütöttem tavaly)
VálaszTörlésSzerintem te a kőttest keresed, annak van ilyen kalácsféle tésztája, felénk is készül úgy bejgli. Google-ban sok recept van a kőtteshez.
Törlés"Finom lesz, csak nem olyan, ahogy én szeretném" - na, ez történt velem is. Frusztráló!
VálaszTörlésTavaly direkt fölcímkéztem a bejglis posztokat, idén nagyon jó volt újraolvasni a két bejegyzést és a kommenteket. Különben már én is rég elfelejtettem volna, hogyan csináltam. Ennek a mostani posztnak is az a célja, hogy majd emlékezzek :))
szerintem is tök jól néz ki, a bejgli lényege a helyes tészta/töltelék arány és az létrejött minden kétséget kizáróan. :)
VálaszTörlésén magam amúgy arra jutottam, hogy bármit egyszerűsíthetek az életemben, még a főzést illetően is a főtt kajákat, de a sütirecepteket sajnos be kell tartani, nincs mese. ott nem lehet partizánkodni, egyedül ott. :)))
ááááá, gondolom igazad van!! (sajnos hajlamos vagyok okoskodni és módosítgatni)
TörlésAz én aranyigazságom meg az, hogy nem lehet egyszerre két dolgot sütni/főzni: valamelyiket tuti elrontom (ha nem mindkettőt).
https://youtu.be/O7CQ_eavxqc tökéletes lesz, de légyszi mindenben fogadj szót, semmi helyettesítés... ZúgolvasóBerni
VálaszTörlésszerintem nagyon jól néznek ki! a mákos olyan, mintha direkt tekerted volna meg. (y)
VálaszTörlésAmikor valami barkácsolt-buherált cucc nem olyan lett, mint lennie kellett volna, apám azt szokta mondani: ilyenre akartam. :))
VálaszTörlésA bejglid biztos finom, a külcsín meg nem számít. :)
Berni: köszi, megnéztem a videót. Nagyon jól elmagyarázza a lány, gyerekjátéknak tűnik :)) Az a baj (és ezért választottam a régi receptet) hogy a tavalyi töltelék annyira finom volt, hogy AMIATT csináltam meg újra azt a receptet. Ennek a lánynak a tölteléke tök más. De tény, hogy sokkal kevésbé folyós.
VálaszTörlésLehet h az ő tésztáját az én töltelékemmel párosítom jövőre... (javíthatatlan vagyok!!)
A férjem is azt hitte, direkt csináltam olyan csavarosra a mákost :)
Idén én is így jártam. A makosakbol az egyik a tetején kirepedt. De már mind elfogott:).
VálaszTörléslehet, hogy már tavaly is idelinkeltem, de én Smuczer Hanna receptjeit vakon hajlandó vagyok követni, mert a mézeskalács receptje annyira jó (anyukám próbált mást is,csak én azokhoz nem értek), hogy eldobom az agyam, ide is linkelem a bejglit: https://smuczerhanna.com/2015/12/27/mennyei-bejgli/
VálaszTörlés(mármint persze a tiéddel sincs bizonyára akkora gond, de feltételezem, hogy úgyis újra fogod sütni, _mert nálunk legalábbis- biztos nem maradna két bejgliből karácsonyra:D) á, meg ebből amúgy már nem magyarázom ki magam értelmesen, eh, elnézést.
TörlésKöszi :)))
TörlésNÉGY rudat csináltam, de kettesével, mert különben nem fértek volna rá a tepsire. Boni nem szereti, a férjen nem eszi a mákosat (a "kábítószereset"), úgyhogy nem állok neki mégegyszer. Majd jövőre!!