2020. április 4., szombat

A társadalomról

Azért optimizmusra ad okot az, hogy az emberiség ezekben a napokban mennyire komolyan veszi az egyenlőség és a testvériség felvilágosodás kori eszméit, valamint a megkülönböztetésmentesség alapelvét. Ugyanúgy, ugyanakkora erőfeszítéssel küzdenek a francia kórházakban mindenkiért, legyen szó negyven éve láncdohányos, alkoholista hajléktalanról, mint egy tizenhat éves lányról. Épp tegnap olvastam, hogy Párizs környékéről megint evakuáltak kétszáz beteget (gyorsvonaton, helikopteren, repülőn), és hogy valamelyik politikai döntéshozó a betegek elszállítása kapcsán kijelentette, hogy „a pénz nem számít”. Mert valszeg elképesztő összegekről lehet szó.

Ugyanez a társadalom, béke idején, hagyja az utcán élni (tengődni) ugyanezt a negyven éve láncdohányos, alkoholista hajléktalant!

8 megjegyzés:

  1. Hugom is francia tarsat talalt, Lyontol egy oranyira laknak egy kisvarosban. Azt mondja, egesz ejjel hallani a helikoptereket, ahogy a kozeli korhazba hozzak a betegeket. En is annyira felek, hogy mi lesz itt Budapesten.

    VálaszTörlés
  2. Tamkó, amikor a Prince of Wales-t es a miniszterelnököt nálunk rögtön tesztelik, akkor nincsen egyenlőség. De azért nem panaszkodom, csak megemlítettem.

    VálaszTörlés
  3. Zenjebil: ja, hát igen. Férjem kommentárja az én idealizmusomra (meséltem neki a francia politikus kijelentését a pénzről): Hát ez újra akarja választattni magát!

    Annamarai, én is nagyon félek attól, hogy mi lesz Budapesten :(((

    VálaszTörlés
  4. nem azert, de orvos, ha donteni kell, MINDIG a 16 eves lanyt fogja elobb valasztani, mint a negyven eve lancdohanyos alkoholistat. az valoban nem szamit, hogy hajlektalan-e, de hogy kinek vannak jobb eselyei, az igen. pontosan ezek a dontesek azok, amik most olyannyira leterhelik mentalisan az ellatoszemelyzetet.

    VálaszTörlés
  5. ja, es persze kuzdeni, ugyanannyira kuzdenek, ez arra vonatkozott, ha valasztani kell. mert mondjuk a lanyt gepre kene tenni, de nincs szabad, az alkesz meg mar ket hete nem javul. akkor le fogjak venni az alkeszt, hogy a lany kaphassa meg. ez a kegyetlen valosag.

    VálaszTörlés
  6. Szinvaltoszmulany: nem tudom, észrevetted-e, hogy ez a poszt abszolút nem erről szólt.

    VálaszTörlés
  7. Eszrevettem. De, ha gond, hogy hozzafuztem azt, ami eloszor eszembe jutott rola, akkor torold nyugodtan, nem sertodom meg. :)

    VálaszTörlés
  8. hát igen, mert MI, ugye, nem leszünk soha hajléktalanok, ilyesmi csak másokkal történhet meg, de a járványt meg szó szerint a bőrünkön érezzük, az már eléri az ingerküszöbünket... :(((

    VálaszTörlés