2020. március 19., csütörtök

Parkolópálya

A kezdeti, kaotikus napok után találtunk valamiféle egyensúlyt, napirendet, amelyet követve mindenki el tudja végezni a ráosztott munkát. Én a szabijaimat és a részmunkaidőmet újravariálva minden nap 7-től délig dolgozom. Ez egyébként nekem teljesen ideális, pont így szeretek (szeretnék) dolgozni. Anno a vizsgaidőszakaimat is úgy csináltam végig, hogy jó korán elkezdem a tanulást, a legmumusabb, legborzasztóbb tételeket véve előre, elkerülvén így, hogy a nap további részében nyomasszon a feladatok súlya.

A legtöbb kollégám 8:30 körül kezd, ezt onnan tudom, hogy akkor omlik össze a hálózat, dob ki a rendszer, lassul le az egész. A hét elején annyira rémes volt a helyzet, hogy az egyes alkalmazásokhoz hozzá nem férő kollégámnak úgy küldtem képernyőnézetet Messengeren, hogy a telefonommal szó szerint lefotóztam a képernyőt!

Bonival az apja foglalkozik délelőtt. Egy irtó idegesítő netes felületen jön a tananyag, de szerencsére jön, napokra lebontva, érthetően. Bonit elég nehéz rávenni arra, hogy normálisan leüljön tanulni, vannak ebből viták, a papírok-gyakorlófüzetek-iskolai tollak-mappák pedig a lakás különböző pontjain bukkannak fel, ettől falra tudok mászni.

Ebéd után leviszem Bonit a térre megfuttatni, labdázunk vagy biciklizik. Teljesen szürreális, hogy ehhez előtte egy igazolást kell magunknak kinyomtatni (eddig még nem igazoltattak), és ha emberekkel találkozunk, jó messziről elkerüljük egymást. Az élelmiszerboltok tele vannak áruval, láttam kívülről, de még nem mentünk be. Minden más bolt, étterem, kávézó stb. zárva. Még nem láttam a belvárost így kihalva, mert nem igazán világos, hogy jogunkban áll-e elmenni addig vagy sem.

Délután tanulok Bonival (normális, hogy a kétszámjegyű összeadást tanulják írásban??), majd kártya, memória, sólisztgyurma, palacsintakészítés, tévénézés, ilyenek. Ez a hatéves kor ideális az ilyen világégéshez: nem aggódja túl, nem kérdezget, elfogadja a helyzetet, nem hiányzik neki se a suli, se a barátok, jól elvan velünk, még játékokra sincs szüksége, elvan botokkal, gombokkal, medzagokkal. Az egyetlen változás, hogy minden nap fölhívja a szüleimet – eddig ha én telefonáltam sem volt hajlandó beszélni velük. Most meg megtanulta kikeresni a telefonból a számukat, bemegy a szobájába, és mindkettőjükkel cseveg 10–10 percet! Pedig a papám évek óta kérleli, könyörög neki, trenírozza (egyszer a kertjükben még el is próbálták!), hogy beleszóljon a telefonba, és eddig soha nem tette meg. Viszont most, hogy megeredt a nyelve, a papám alig bírja lerázni (hallom, mert Boni kihangosítja); nehéz is érteni a magyarját, de olyan édesen magyaráz, próbélkozik szépen fogalmazni, néha odajön hozzám, megkérdezi, hogy ez vagy az hogyan van magyarul...

A legtöbb adminisztációs ügyintézést, nyaralásszervezést, orvoshoz időpontot szerezős stb. tevékenységünket értelemszerűen felfüggesztettük (hivogattam egy ideig a NAV-ot, de nem vette föl senki). Az egyetlen dolgot, amit elintéztünk, elpostáztunk az a végrendeletünk. Viccen kívül. Régóta tologattuk, halogattuk (valójában: gondolni sem akartunk rá), hogy lepapírozzuk: ki legyen Boni gyámja. Hát ezzel a járvánnyal ez is megoldódott, megírtuk, elküldtük, megkönnyebbültünk.

Esténként, miután Boni lefeküdt, römizünk. Nem tudom, meddig fog ez az egész tartani, én egy hónapra tervezek, nekem kellenek az időkorlátok, a kapaszkodók. És ha a múltkor azt írtam, hogy még akár két hete sem tudtam elképzelni, hogy ide jutunk, most ugyanezt írom: nem tudom elképzelni, hogy mint valami Csipkerózsa, a járvány után föléred az emberiség és ugyanonnan folytatjuk, ahol abbahagytuk. Persze, hogy én mit tudok vagy mit nem elképzelni, az – mint ahogy láttuk – semmit sem jelent.

50 megjegyzés:

  1. Képzeld,itt nálunk meg szinte többen vannak, mint máskor. A falu szélén lakunk, itt a bicikliút, több parkoló, amik most üresek, mindenki ide jön mozogni. De azért ezt se nevezném tömegnek.
    Én azt viselem legnehezebben, hogy miután elalszanak a gyerekek, nekünk már nincs erőnk semmihez. (Hihetetlen egyébként, hogy a kiscsoportos óvónő mennyi feladatot küld, csak arra rámegy a fél nap)
    Tényleg, te tudod, hogy egy család, akik együtt laknak, mehet-e együtt sétálni? Kicsit ellentmondásosak az infók, amiket találtam. Egyelőre úgy szoktuk, hogy 6-kor, amikor a férjem végez, kivisszük biciklizni a gyerekeket (én nem merem egyedül vinni a kettőt), írunk mindkettőnknek papírt. Annak lenne értelme szerintem, hogy ezt szabad, hiszen amúgy is össze vagyunk zárva egész nap, de azért félek, hogy nem jó így. Rendőrt még mi sem láttunk, pedig az egyik a szomszédunk :)

    VálaszTörlés
  2. Nahat, pont errol megy a vita nálunk :)))) A ferjem szerint ketten nem mehetunk ki egyutt Bonival, ha majd megadja az infot, belinkelem. En, a józan ész szavára hallgatva (ahogy te is irod) siman kimennék mindkettojukkel, de Z. szerint az ugy mar “tömeg” : - D en csomo rendort lattam, de nem allitottak meg.

    Nahat, kiscsoportos feladatok??? Nagyon francias :)))

    Kepzeld, meg nem kezdtuk el a kiserleteket, mert valami hulyeseget csinalt, es buntetesbol elvettem a konyvet szombatig. Pedig bejelolte az oldalakat, amelyeket mindenkepp meg akar csinalni :))) na de szombaton tobb idom lesz.

    Es jartok kozertbe? Mi lett a kenyerekkel? (mi most nem eszunk kenyeret, talan szombaton a kenyersutest is kiprobalom...)

    VálaszTörlés
  3. Valahogy nekem is az az érzésem, hogy így négyen már tömeg vagyunk, de közben szerintem annak is lenne értelme, hogy mindkét gyereket kísérhesse felnőtt. A férjem pedig azzal érvel, hogy úgyis mindhárom rendőr tudja, hogy egy család vagyunk és nem külön helyeken lakó emberek jöttek össze :) Kíváncsi vagyok a megoldásra, előre is köszönöm!

    Igen, ez annyira franciás :) Ma egyébként jól megcsináltam magamnak. Pont csíráztatni kellett többek között, de nem volt itthon minden az ő verziójához, úgyhogy a könyvben lévőket csináltuk meg. Elküldtem a fotókat, erre írta, hogy ilyesmire gondolt, de a kicsinek ez a verzió picit nehéz. Visszaírtam, hogy elég nehéz a kicsi feladataival lekötni a nagyot egész nap, mire közölte, hogy ne aggódjak, holnap küld olyanokat is... :/

    Majd mesélj, Ti melyikekkel kezditek a hétvégén!

    Közértbe egyelőre nem járunk. Egy ideig bírtuk pék nélkül, de nem jutok oda, hogy egy nap kétszer főzzek, így néha megyünk. Ha összeszedné magát az Auchan drive, vennék sütőbe tevőset.
    Ma elmentem a piacra, de a zöldségesek nem jöttek :( Minden más van bőven, de a gyümölcsre kell valami megoldás. Ti hogy tervezitek?

    VálaszTörlés
  4. Nekem ma volt egy durva mélypont és még csak az első hét felénél járunk. Van ez a hármas: home office, home schooling, étel, ebből szerintem egy ideális világban 2 hozható össze egyszerre, és én nem élek ideális világban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Family Maker invalid a userneved. Aszondja nekem az en blogom. Nem volt hajlando neked meghivot kuldeni. Mas cim?

      Törlés
  5. Nalam is ma volt egy melypont. Munka + tanulas a fiukkal, es vegre kitakaritottam (jutott ra ido, mert tegnapi maradekot ettunk, igy nem kellett foznom), de delutanra depis lettem. Faradt voltam, de kimenni nem tanacsos... nagyon elkedvetlenedtem. Aztan estere osszeszedtem magam vhogy. Viszont a kicsi belazasodott, ugyh most para van.

    VálaszTörlés
  6. A sütőben tudjátok fertőtleníteni a kenyeret, pékárút, 160 fok, 5 perc, ez elpusztítja a felületén lévő esetleges kórokozókat.

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok,

    Hat kepzeljetek, a baratnomeket (Lyon kornyeke) tegnap megallitotta a rendor, h gyerek nem lehet kozteruleten (lovagoltak amugy a kihalt uton). Nem tudom, h nem teruletileg van-e meghatarozva, h mit lehet es mit nem...

    Kitartas, nalunk is eleg nehezen megy ez az itthoni tanulas dolog....

    NS


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nem területileg van meghatározva, de úgy tűnik,a rendőrök is sokféleképpen értelmezik ezt az egészet. Meg is büntette őket?

      Törlés
    2. Hát ez fura, idemásolom a kormány honlapjáról (https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus#xtor=SEC-3-GOO-[{adgroup}]-[426613323804]-search-[confinement]) a vonatkozó részt:

      Puis-je sortir prendre l’air ?

      Oui, les sorties indispensables à l’équilibre des enfants, le sport et l’activité physique individuels dans les espaces ouverts, sont autorisés à proximité du domicile, dans le respect des gestes-barrières et en évitant tout rassemblement. Une seule attestation sur l’honneur suffit pour un adulte avec des enfants. Les activités physiques en groupe ou les pique-niques entre amis sont par contre interdits.

      Aki négy fal között szeretne tartani egy (vagy több!) hatéves gyereket több hétig, ez nem látott még gyereket! Nálunk az "UN adulte" váltotta ki a vitát, a férjem szerint ez azt jelenti, hogy KÉT felnőtt már nem mehet ki a gyerekkel. Erre mindenféle újságcikkeket idézett, be sem linkelem őket, sztem nem tekinthetők hiteles infóknak. Még olyat is olvasott valahol, hogy "les activités quotidiennes sont interdites"...!!

      Én azt nem tudom, hogyan értelmezik azt h "a proximité"??

      Törlés
    3. Tamko, ezt valahogy nem láttam, amikor írtam a csendőrökkel kapcsolatban. Köszönöm szépen!
      Én már nem tudom, akkor tényleg jobb, ha egy felnőttel mennek ki, aztán meglátjuk.
      Az "a proximité"-t tényleg nehéz meghatározni. Mi ezen a bicikliúton megyünk ide-oda, az pár száz méter, de azt mondják mások, hogy kb csak a ház körül szabad. Azt hiszem, ez is egy olyan, amit aztán az egyik rendőr így értelmez, a másik úgy.

      Törlés
  8. Kaja: elvileg ma jön a kajarendelésünk, benne gyümölcsökkel, de egy idő után gondolom nem fogjuk tudni elkerülni, hogy elmenjünk a boltba.

    Néha arra gondolok, egy világméretű pszichológiai-szolciológiai kísérlet alanyai vagyunk mindannyian, és mindjárt bemondják a rádióba, hogy nem igaz az egész, vicc volt :(((((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk az Auchan nem szállít már ki ételt, a többit nem néztem :( Én is kezdek arra jutni, hogy vsz nem lehet megúszni, hogy néha be kelljen menni egy boltba. A drive-ban bízom még mindig, de egyelőre nem működik.

      Igen, olyan szürreális az egész. Főleg, hogy szép az idő, ilyenkor már kifelé szoktunk menni a járványokból, nem befelé. Jó lenne egyszer úgy felébredni, hogy kiderül, nem is igaz az egész...

      Törlés
    2. Képzeld, kihozták a rendelésünket, pedig én sem bíztam már benne! (most karanénban vannak a lépcsőházban) De több rendelést mi sem tudunk sehova sem leadni...

      Törlés
    3. Na, örülök, hogy ezt még kivitték. Én ma bemegyek a kisboltba és veszek sok gyümölcspürét, ha van.
      Nem létszükséglet, de nekünk meg három zsák homokunkat hagyták el valahol. Megvagyunk nélküle , de megkönnyítené a dolgokat.

      Törlés
    4. Képzeld, egy csomó minden hiányzik, nem hoztak tejet, tojást, cukkinit, almát... :(((( be kell vásárolnunk. Nektek is sok sikert!!

      (én földet szerettem volna venni, erkélyre kiskertnek, de lekéstem..)

      Törlés
    5. Én most jöttem meg a boltból. Zöldség-gyümölcs volt rendesen, de tejből és vajból az utolsót hoztam el pl. Sok minden egyáltalán nem volt. De ez egy kicsi bolt, hátha valamivel nagyobb helyeken lehet ezeket kapni. Remélem, találtok mindent, ami kell.

      Engem is az bosszant a homokkal kapcsolatban, hogy múlt szombaton akartam venni, de aztán máshogy alakult a nap. Gondoltam, majd vasárnap, addigra meg minden bezárt. Ez legyen a legnagyobb bajunk, csak bánt, hogy megígértem a kicsinek.

      Törlés
    6. Vegul nem merészkedtünk el....

      Törlés
    7. Megértem :( Én annyira várom a drive-ot. Tegnap beszéltem olasz rokonokkal, azt mondják, az ilyesmik náluk már nagyjából helyreálltak.

      Törlés
    8. Na, ma a férjem elment - volt tojás :)))) de baromi sokan voltak.

      Törlés
    9. Örülök, hogy lett tojás :) Az én férjem is elment ma megvenni azokat, amiket nem kaptam tegnap. Minden volt ott is, csak ki van írva, hogy semmiből se szabad sokat venni.

      Törlés
  9. Tamko, nézegetem a Gendarmerie des Yvelines Facebook oldalát és azt írják, hogy csak gyalog szabad kimenni, biciklivel nem. És tényleg csak egy embernek, amit szerintük úgy kell érteni, hogy mivel a gyerek nem mehet ki egyedül, ezért egyáltalán nem mehet ki. Én abszolút egyetértek magával a kijárási tilalommal, de nehogy már ne lehessen kivinni levegőzni a gyerekeket. Akkor egy kutyának több joga van a mozgáshoz, mint nekik? És akinek nincs kertje, az mit csinál? Mi szerintem akkor a ház körül fogunk velük sétálgatni úgy, hogy egyikünk valamelyik gyerekkel amíg meg nem büntetnek minket, akkor legalább biztos lesz. Azért ez nem egy nagyváros, hogy bárkit veszélybe sodorjunk ezzel.
    Egyébként igaz lehet, hogy mindenhol máshogy értelmezik, ha eddig nem állítottak meg Titeket, akkor ott ezek szerint belefér a gyerek biciklivel.

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok! Ti miota vagytok karantenban? Mi hetfo ota onkentes karantenban vagyunk, miota egy baratnom - akivel harom nappal elotte ebedeltem egyutt- lebetegedett Coronaban. Itt (UK) dobbenetes parasztvakitas folyik. A kozolt szamok meg koszonoviszonyban sincsenek a valosaggal.A baratnomet mar nem is teszteltek, mert ugyis corona, ugyanakkor a statisztika csak a teszteltekrol szol. 300 ezres nagyvarosban elunk, hivatalosan 12 beteg van. A baratnom mar annyira rosszul van, hogy nem tud felkelni, lelegezni stb es az eredeti telefonhivason tul semmi segitseget nem kap. A mentok mar nem mennek sehova, elfogyott a vedofelszereles, korhazak beteltek. Boris tegnap azt mondta 12 het alatt lenyomjuk, de szinte semmi korlatozast nem rendelt el eddig. Nalunk mar egy honapja sem lehetett maszkot kapni. A kormany szerint felesleges, nem segit. Kb egy honapja nem lehet kezmoso zselet sem kapni. Szappan az van, de ennyi. Bocs, hogy igy ventingelek, de dobbenten olvasom mennyi intezkedes van nalatok, mikozben nalunk kb annyi tortent hogy a 70+ legyen szives onkentes alapon karantenba vonulni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, istenem :(((((

      Mi nem vagyunk karanténban, ha az eredeti jelentésében értelmezem a szót: az esetlegesen fertőzött emberek nem jöhetnek ki, nehogy megfertőzzenek másokat. MI MAGUNKAT VÉDJÜK azzal, h nem megyünk ki :)) (amúgy most tilos is, de a különbség nem nüansznyi: az ellenség kívül van!!)

      Én most kaptam egy tök jó hírt: a svájci barátnőm, aki karanténban volt, nem pozitív!! Kijöhetett. Pedig napokig volt kontaktusban egy bizonyítottan pozitív emberrel, és mégsem kapta el. Reményt ad!!

      Törlés
    2. Tamko, örülök, hogy a barátnőd nem pozitív! Ez tényleg reményt ad, így, hogy napokig volt kontaktusban fertőzöttel. Az én egyik barátnőm szüleinek most jött meg a teszteredménye és sajnos pozitív :( Olaszok, pont északon laknak. Anyukája kórházban is van. Ők az elsők az ismerőseim közül, akik elkapták :(

      interpreter, sajnálom, hogy ilyen rossz Nálatok a helyzet :( Van pár Angliában élő rokonunk és barátunk, ők is elképesztő dolgokat mesélnek :(

      Törlés
    3. interpreter: épp tegnap vitatkoztam valakivel, aki szerint Anglia még így is mindent jobban csinál, mint a magyarok. Bár nàlunk sok minden borzalmas (a tájékoztatás különösen), de azért nagyjából szerintem meglépik a szükséges lépéseket, az angolok meg ezt most nagyon elcseszték a nyájimmunitásos ötletükkel.

      Törlés
    4. (bár persze az is lehet, hogy az angoloknak van igazuk, mert így ugyan meghalnak egy csomóan, de kisebb lesz a járványt követő válság.)

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    6. Fura egyebkent ez a betegseg, mert en mar par napja köhögök időnként (kb par oranta egyet-kettőt, amit en nem neveznek 'persistent cough'-nak), ami eddig sose volt eletemben, de nincsen lazam, se izomgyengesegem, se a legzesemmel semmi gond, nagyon enyhe torokfajasom volt 1-2 napig mult heten, de az mindig szokott lenni. Most akkor mi van? A ferjem szerint szimulalok, amikor azt mondom neki, hogy szerintem en virushordozo vagyok. Szerencsere mar otthonrol dolgozok, nem jarok sehova tobbet.

      Törlés
    7. Ja OK, csak mert olyan sokszor látom ezt a szót rosszul használva, de ez akkor így más, igen.

      Interpretet, Zenjebil: most lehet h fura lesz a kérdésem, de a barátnőmnek is feltettem tesztelés elott: mit szeretnétek, h pozitiv vagy negativ legyetek? Mert én mar néha arra gondolok, jobb lenne az elején átesni (még van lélegeztetőgép!) mint hónapokig azon rettegni, h mikor kapom el (es egyidoben-e a férjemmel - nagy para). Raadasul a baratnom es a kislanya (egyutt voltak) mindketten egy PICIT kohogtek es lázasak voltak, es ha pozitivak lettek volna, azt mondhatták volna, hogy ennyivel megusztak.

      Törlés
    8. Tamkó, nem, köszönöm, a negatív nekem teljesen jó lenne :). Nem mintha Angliában tesztelnenek, ez itt mar csak akkor fordul elő, ha mar TENYLEG nagyon rosszul van valaki es korhazba kerul.

      Törlés
    9. Na, jó, akkor legyen negatív :))) De hahó, pár nap múlva azért jelentkezz ezen a blogon, ok?? Interpreter is!!

      Törlés
    10. Tamko, amikor hetfon este megkaptam a hivast, hogy a baratnom coronas egy pillatra megallt bennem a levego. Meghoztuk a dontest karanten az egesz csaladnak (akkor itt meg minden nyitva volt, iskolak is, lany utolso eves, fel napig bogott) Aztan mi is arra jutottunk, nem is baj, legalabb megkapjuk az elejen. Akkor meg hivatalosan ebben a varosban 5 beteg volt. Kedden mar a baratno nagyon rosszul volt, es mar kedden csak annyi segitseget kapott, hogy egy nurse felhivta, kozoltek valoszinuleg mar tudogyulladasa van, majd egy orvos hivni fogja. Sosem tortent meg, Baratno egyre rosszabbul, regisztral, hiv 999-t, igereteket kap, de semmi. Tegnap vegre beszel a haziovosaval, aki vegre mozgositott valamit es bevittek. Szivizom gyulladasa van. Amivel este hazakuldtek, meg egy adag codeinnel. Kell az agy. Nincs mar olyan, hogy az eleje. es ti allitolag 2 hettel elottunk jartok.

      Törlés
    11. Zenjebil, te melyik reszen elsz? Hatha az en varosomban es akkor elarulod hol van az a tuti lengyel bolt. :) Vagyunk olyan mazlistak, hogy pont a mi utcank vegen van egy, valami Bazylia (lanchalozatnaknak tunik), de ott mar hetekkel ezelott sem volt semmi.

      Törlés
    12. Update Tankonak: Ma van a 14. nap,jol vagyunk. Kijohetnenk karantenbol, de mostmar kijarasi tilalom van. Baratno javult valamit, de nem tul fenyes. Azert mar nem gondolja belehal. Ez nem volt igy mult heten. Nem hivtak vissza a teszt eredmennyel, ugyhogy tovabbra sem tudjuk Corona-e. Most megint arra hajlok az, elerte a takony fazist.

      Törlés
    13. Na, szuper, örülök!!! És milyen a hangulat nálatok, Mit mondanak, meddig fog tartani a bezártság? (itt plusz 5 hétről beszélnek)

      Törlés
    14. Valtozo. En ma azt olvastam a csucs majus vegere varhato. A mi jarvanyugyi fomuftink mondta tegnap. Tegnapi hirekben fiatal es egeszseges halalesetek. Ma kezdek ebbe belecsavarodni. Nalunk meg hozzajon a mindenkori antiszocialis problema. Komoly tarsadalmi feszultsegek vannak. Helyi lezengo ifjak mar tortek, zuztak, gyujtogattak a kornyeken. Mi attol is felunk, hogy ha ezek meg jobban elunjak magukat, vagy nem lesz etel, drog - komoly rablos, fosztogatos lazadas varhato.

      Törlés
  11. Itt (Lux.) pont ma erősítette meg a miniszterelnök a délután 2 órás beszédében, hogy levegőzni ki lehet menni olyanokkal, akikkel amúgy is együtt él az ember, de kint ha összefut bárkivel, akkor kétméteres távolság. Mondjuk bolton, patikán, orvoson kívül nincs is hova máshova menni, mint levegőzni, mivel minden zárva (a játszóterek is pár napja). Tegnap elmerészkedtünk egy frissen megnyitott boltba, alig 5-6-an lézengtek rajtunk kívül, minden teljesen föl volt töltve, de a kasszírsa például puszta kézzel fogott meg mindent, semmi kesztyű vagy fertőtlenítés... (ez nekem vírustól függetlenül is kicsit izé, de eddig sose tűnt föl, csak most így belegondolva)
    Nem tudom, lesz-e kijárási tilalom, most már nagyon gyorsan emelkedik a diagnosztizált betegek száma: múlt héten ilyenkor kb. 50 volt, most már majdnem 500. És akkor hol vannak mindazok, akik tünetmentesek, még nem voltak orvosnál, vagy még nem érkezett meg a teszteredményük... Itthon ülünk és várunk. Ez az egyik felület, ami segít a hétköznapok átvészelésében :-)

    VálaszTörlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. By zenjebil gyakran írsz valamit, azután kitörlöd. Ilyenkor esz a fene a kiváncsiságtól.

      Törlés
    2. :)) bocsi!! Akkor torlom ki, amikor ugy erzem baromsagokat beszelek, amit gyakran erzek :D

      Törlés
    3. A lenyeges pont ennyi volt: en Angliaban kezfertotlenitot es sebeszeti maszkot a lengyel boltban talaltam. kezfertotlenitos cimke alatt 70%-os alkoholt arultak. Ugyanitt meg vannak elelmiszerek, ezt ne a szupermarketekben keressetek, hanem a helyi nemzetisegi boltokban.

      Törlés
    4. Ezeket a pultnal egy kosarbol aruljak nalunk! :)

      Törlés
  13. Jesszum, tegnap egy csomo hulyeseget irtam. Nagyon nagyon aggodom a baratnomert, gondolom emiatt is lehettem keptelen koncentralni arra amit ti mondotok, illetve amit en irtam. Mentem a menthetot, torolok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De akkor ezek szerint kijöhettek a karanténból?

      Törlés
    2. Meg nem, mert nem tudni milyen virus okozta a szivizomgyulladast. Nagy valoszinuseggel a Corona, bar en mar hajlok arra, hogy valami random virus okozta. Ez megmagyarazna miert vagyon meg en jol meg a csaladja is. Viszont vegre leteszteltek ot, szerintem holnap megtudjuk az eredmenyt.

      Törlés
    3. Nálunk a Coxsackie okozott szívizom gyulladást, magának az alapbetegsegnek nem volt semmilyen tünete. Coxsackie egyébként a kez-lab-szaj fertőzést okoz alapból csak ez egy extra szövődmény. Jobbulást!

      Törlés