2018. május 14., hétfő

Egy parlagon heverő life coach vallomásaiból

Kérdezi Mari barátnőm, hogy mi van a közös ismerőseinkkel, tudok-e róluk valamit, meséljek. Ó, hogyne tudnék! X. például elsőgyerek-szindrómában szenved, azaz a gyerek körül forog minden, de tényleg minden, úgymint alvás, étkezés, szabadidő. Nem is alszik normálisan az a gyerek, hiszen akkor altatják, amikor elálmosodik, nincs semmiféle ritmusa, kerete a napnak – Képzeld el, az egy éves gyerek 23 órakor kerül az ágyba! – mesélem. És nem haboznak délután csak azért autóba ülni, és a házak között autókázni, hogy tudjon aludni a kislány!

Aztán Y. pedig folyamatosan arra panaszkodik, hogy nincs pénze, miközben már a második olyan diplomáját csinálja, amit nem fog tudni használni semmire – sorolom tovább. Persze ez a diploma is pluszköltség, kiadás, szóval érthetetlen az egész.

Mari emészti a hallottakat, elgondolkodik. Te, és elmondtad mindezt nekik? – kérdezte. Jézusom, dehogy. Távol álljon tőlem, hogy kéretlen tanácsokat osztogassak!! – válaszolom megütközve, majd hozzáteszem, hogy kívülállóként persze mindig sokkal könnyebb okosnak lenni. Ebben megegyezünk. Tényleg, mennyire nyilvánvaló kívülről, hogy mások mit és hogyan csesznek el.

Hm, nagyon kíváncsi lennék, vajon rólam mit gondolnak az emberek kívülállóként. Érdekes lenne megtudni. – mélázik el Mari, miközben tovább sétálunk.

Mari az az ember, aki majdnem mindent tökéletesen csinál, egyetlen nagy kivétellel, ami pedig az étkezés. Folyamatosan fogyókúrázik (sikertelenül), tisztítókúrázik, immunerősít. Egy időben a glutén volt a fő ellenség, utána a laktóz, most az egy vagyonért megcsináltatott vérképből saját részre összeállított növények vannak a tiltólistán. Asszem paleó is volt. Vagy ketogén? Nem emlékszem. Mindenesetre nem tud elmenni úgy egy pékség előtt, hogy el ne csábuljon, ettől pedig mindig lelkiismeret-furdalása lesz. Zugevő. Macera vele beülni valahova, mert nem lehet tudni, éppen mit hajlandó megenni. Minden gondját-baját az étkezéssel kívánja megoldani, és így megy ez már 10+ éve.

Nyeltem egy nagyot, és mivel nem szegezett nekem semmiféle konkrét kérdést, nem mondtam semmit. Pedig úúúúúúúúúúgy megmondanám a tutit végre valakinek!

12 megjegyzés:

  1. Oszinten erdekelne, h vajon rolam mit gondolhat egy kivulallo. 😂 Ezek a barataid nem olyan nagyon kozeliek? Mert en es a nagyon keves igaz baratom siman megmondjuk egymasnak az ilyesmiket, amiket irtal. Szarul esik, de elgondolkodkm rajta es tulajdonjeppen jo erzes h oszintek.

    VálaszTörlés
  2. Ezek a barátaim mind NAGYON közeliek, pont azért nem traktálom őket a felesleges tudományommal... :))) Tudod, lehet, h nincs igazam velük kapcsolatban, és ők élik jól az életüket. De az tuti, hogy ha szükségük lenne a segítségemre, MEGKÉRDEZNÉNEK :)))

    VálaszTörlés
  3. Az emberek nehezen kerdeznek ilyesmit. Olyat esetleg tudsz csinalni, hogy a temat felveted es altalanossagban beszelsz arrol, hogy ki mit csinal. Van egy angol baratom, aki nagyon elfogado, de megis ereztem rajta egy kis bevandorlo-ellenesseget (nem mondott semmi konkretat mostanaban, de erzem rajta, hogy elszomoritja, hogy gyerekkora Angliaja eltunt es ezert a bevandorlokat karhoztatja (ebben is van egyebkent nemi igazsag, de ez egy mas tema)) Legutoljara pont a magyar valasztasok idejen talalkoztunk, es elmeseltem neki mennyire meglep, hogy egy nagyon kedves regi jo haverom is aktivan beallt a bevandorlo-ellenes kozosseg zaszlaja ala, hogy vajon rolam, hogyan gondolkozik ezek utan; biztos vagyok benne, hogy a mai napig megbecsul es meg mindig sokra tart es csak azt gondolja, en mas vagyok. Pedig nem vagyok mas, csak annyira, ameddig minden ember mas. Egyebkent nem direkt beszeltem pont ennek a fazonnak errol a temarol, hanem azert mert annyira elgondolkodtatott, hogy valakinek el kellett meselnem. Mindenestre ereztem, hogy megdöbbentettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marmint a nem direkt alatt azt ertem, hogy nem terveztem pont őt most ezzel a temaval kioktatni (masnak is meseltem volna), de valahogy ugy jott ki, hogy neki is szolt egy kicsit az egesz - persze nem szolt semmit, de erezhetően kicsit megszeppent. (Remélem még találkozik velem!!) :)

      Törlés
    2. Szerintem annyiban más ez, hogy az ő kirekesztő (ha szabad így fogalmazni) magatartása hatással van rád, hiszen te sem vagy tősgyökeres angol. Ahhoz viszont, hogy más miyen fogyókúrás elvet követ, nincs közöm, még ha magamban azt gondolom is, hogy totális tévúton jár.

      Törlés
  4. Ez tényleg érdekes téma, és én is érzem azt, hogy a világ változását, színesedését nem tudja mindenki elfogadni. Pl. csomó francia azért szereti Mo-ot, mert annyira homogén. Na, de nem erről írtál :))

    Gyerektémában szerintem abszolút TILTÓLISTÁS a tanácsadás, egyszerűen rettenetes (de tényleg), amikor mindenki azzal jön, hogy mit hogyan kellene csinálni. Az embernek nincs annyi ideje, hogy végighallgassa. Meg érted, nem ismerem csak az életük egy szeletét, viszont gyerekből meg csak az enyémet. Innen nézve fura az autós kocsikáztatás, de az ő logikájuk, vérmérsékletük, tapasztalataik és kapacitásuk alapján az A jó megoldás.

    Aztán az a pasi meg már elkezdte ezt a másoddiplomát, ezek után felesleges lenne javasolni, hogy tanuljon inkább valami mást...

    Mari barátnőm pedig: hát ez a kajaügy egy életfilozógia. Ebbe tényleg nem dumálhatok bele, ez olyan, mint a vallás, érted, étrendkiegészítőket és böjttípusokat hasonlít össze, hetekig böngészi a neten, hogy miben mennyi a mittudoménmi... Nem tudom neki azt mondtani, hogy te figyi, teljesen rossz úton jársz. Meg akkor már minden sikertelenül fogyókúrázó barátnőmet lássam el az okos tanácsaimmal? Ami csupán annyi, hogy kevesebbet kell enni (=tudják), mégsem tudnak lefogyni. Mondani könnyebb, mint csinálni!

    VálaszTörlés
  5. Kár, hogy nem kérdezted meg a poszt végén, mit javasolnánk neked, pedig úúúgy megmondtam volna a tutit veled kapcsolatban! :D (vicc volt ;)

    VálaszTörlés
  6. Tamkó, imádom a sztorijaidat, de honnan tudod, hogy Mari barátnőd vagy a családod vagy akármelyik "kibeszélt" szereplő nem olvassa??? :D

    VálaszTörlés
  7. "És nem haboznak délután csak azért autóba ülni, és a házak között autókázni, hogy tudjon aludni a kislány!"

    Csináltam én ezt hajnali 3-kor is hónapokon át. 2-3 óra masszív folyamatos rendszeres üvöltés után nagyon örültem hogy egyáltalán volt módszer ami működött.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már apósomtól is ezt a módszert hallottam,hogy zötyögtették a zuramat a Trabantban, hogy hallgasson már el. Nálam meg a porszivó zugása vált be.
      Megint milyen jó poszt-tèma, ès megint akkorra èrek ide, mire elült az eszmecsere :) :(

      Törlés