2015. január 17., szombat

Kétnyelvű gyereket nevelünk


Örmény-szuahéli nyelvűt

16 megjegyzés:

  1. :))))) Annyira cukin magyaráznak már, nem? Balázs teljesen komolyan ül, ránk néz, és mondja: mett-mett, abblabbu mettt, bábábimá mett-mett-met... :) Hát persze! :)

    VálaszTörlés
  2. Edesek nagyon!! Boni nem mondja h "mett" ez biztos valami masik nyelv lehet...

    VálaszTörlés
  3. Manca pont a napokban kezdett el folyékonyan halandzsázni, eddig is nagyon édes volt, de most meg egészen zabálni való. Egynyelvű szülőkkel is oltári édes káosz jön ki belőle, de nálatok a 2 nyelvűség még dob rajta egyet. Ne izgulj a "mett" miatt, nálunk minden "tatty" - megfejtés nincs :)

    VálaszTörlés
  4. ;) az en lanyom japanul beszel :)))

    NS

    VálaszTörlés
  5. Merylla, jól emlékszem, h te is külföldön élsz? Anglia rémlik. A lányod apja ezek szerint magyar? (bocs, ha indiszkrét vagyok..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Apuka is magyar, csak éltünk 6 évet Angliában, de most éppen Mo-on vagyunk, itt állomásozunk, mint a szovjet csapatok. Rövid időre jöttünk, de már 3 éve itt vagyunk és lehet, hogy még maradunk is jó párat. Rendes feleségként követem a férjem, aki most itt van állományban, de elég sokat utazik. Januárban konkrétan egy napot sem dolgozik itthon, éppen most repült el, pénteken du jön, addig kettesben vagyunk. Nem annyira jó, de ez van.

      Törlés
    2. Huha! Nemreg pont errol beszelgettunk egy baratnommel, aki ismer valakit, akinek a ferje heti 3 vagy 4 napot mas varosban dolgozik, nem is latja a kisfiukat addig. Arrol vitatkoztunk, kinek rosszabb: az anyukanak ( a baratnom szerint) vagy az apukanak (sztem). Mndenesetre nem lehet konnyu neked. Remelem, van segitseged.

      Törlés
    3. Tamkó, Merylla: Mi is így éltünk, hónapokat, heteket külön, szinte biztos vagyok abban hogy az anyának rosszabb, persze csak azért mert én is benne voltam és nem volt segítség semmi. Mondjuk mindkettőnek rossz az ilyen.

      Törlés
    4. Attól függ. Amikor nem alszunk, akkor szerintem nekem, mert csütörtökön már konkrétan nem merek vezetni, annyira fáradt vagyok. Most éppen beteg Manca és nem szelel az orra, 2 napig hányt, ügyeletre rohangáltunk - szóval így nekem. Ha minden OK: alszunk és mehetünk Ringatóra, játszótérre, társaságba, akkor biztosan az apjának rosszabb. Eddig úgy volt, hogy februárban itthon lesz, de most szólt, hogy mégis elutazik. Egyetlen reményem, hogy nincs érvényes útlevele és nem lesz ideje megcsináltatni plusz oltások kellenek, azt sem tudja interneten beadatni:)

      Törlés
    5. Merylla: Engem az zavart mikor nem tudtam hogy mikor utazik el. Mindig figyeltem, milyen képpel jön be az ajtón és rettegtem hogy mit fog mondani, hova, mennyi időre kell mennie. Az első pár nap rettenetes nekem mindig, aztán belerázódok. Most jó hogy legalább együtt vagyunk.

      Törlés
  6. Dágümmm, te-tedegümm! - üzeni Kissmajom. :)

    VálaszTörlés
  7. V. németül beszélt (és úgy is nézett ki :D ) - de akkor már tudott is :) saját nevét F-fel mondta, meg ilyesmiket, hogy "natyon ficces", "fan még? kérek fajat!" a zoknira meg azt, hogy "zokken"

    VálaszTörlés
  8. Esti, atadom :)) nalatok sem divat meg a "k" hang?

    Martine ez jo :)) es NS, nagyon meghallgatnam a kis japant is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dede, van olyan is például, hogy Kakkó-kakkó! :D

      Törlés
    2. Ez erdekes, boni egyaltalan nem mondta meg ki a k-t! Csak nez boci szemekkel, amikor mondom neki h kakukk, nem tudja utanozni.

      Törlés